Pressure Cooker Haven en Maritiem
In een uniek proces werken 50 studenten, docenten van het Scheepvaart en Transportcollege Rotterdam en havenbedrijfsleven in drie fases aan vernieuwende oplossingen voor hedendaagse- en toekomstige uitdagingen bij bedrijven uit de haven en industriële complex: de Pressure Cooker.
Fase I werd in november opgeleverd. Van 27 februari t/m 1 maart staat fase II op de rol: experts, docenten en studenten werken drie dagen in het Maritiem Museum en Havenmuseum samen. U kunt er bij zijn! Kom luisteren, mee-debatteren, of een opdracht vertrekken aan dit ambitieuze talent in de Rotterdamse haven.
Pressure Cooker Haven en Maritiem , een co-creatie van studenten, docenten en professionals uit het haven en haven gerelateerde en maritieme bedrijfsleven.
Wat gaan we doen?
50 studenten, 7 vraagstukken, 3 dagen onder hoge druk! Dat is Pressure Cooker!
Studenten, docenten en professionals gaan 3 dagen aan de slag om zich vast te bijten in de huidige en toekomstige uitdagingen binnen het havenindustrieel complex en de maritieme sector. Het Maritiem Museum en het Havenmuseum zijn gekozen als het toneel voor dit evenement.
Hoe werkt de Pressure Cooker? 
Op 13 november jl. heeft het voorgerecht van de Pressure Cooker plaatsgevonden. Op die dag hebben professionals en docenten gebrainstormd over de actuele en weerbarstige vraagstukken. Van 27 februari tot 1 maart 2013 presenteren we het hoofdgerecht van de Pressure Cooker. Dit bestaat uit een driedaags evenement van co-creatie en creativiteit waarin studenten samen met docenten en professionals uit het bedrijfsleven gaan brainstormen over deze vraagstukken om tot verrassende oplossingen komen.
Wij hebben u nodig! 
Om te komen tot frisse ideeën is uw expertise van groot belang. U kunt deelnemen als (mede-)opdrachtgever, expert panellid of gewoon als toehoorder bij de presentatie van de resultaten. 


Wat verwachten wij van u?

Dag 1 (27 februari, 10.00 – 12.00 uur) – U presenteert uw opdracht aan de studenten.

Dag 2 (28 februari, 10.00 – 12.00 uur) – U neemt deel aan een paneldiscussie met studenten en docenten.

Dag 3 (1 maart, 16.00 – 18.00 uur) – De studenten presenteren hun uitkomsten aan u.
Tot slot krijgt u op 4 april 2013 het dessert. Tijdens het dessert geven we de samenwerking tussen het maritieme bedrijfsleven en kennisinstellingen een nieuwe impuls door afspraken te maken voor de vervolgprojecten die uit het hoofdgerecht zijn gekomen.
Heeft u belangstelling voor een van deze vraagstukken en de oplossingen die eruit komen? Denkt u al aan een afstudeeropdracht, stage of ander praktijkproject dat u graag met het onderwijs zou willen oppakken, meld u dan nu aan.
U kunt zich inschrijven door via bijgaande link uw inschrijving te bevestigen: http://www.surveymonkey.com/s/728HW3Q
Wat krijgt u ervoor terug? 
Studenten, docenten en professionals versterken de maritieme sector met oplossingen voor concrete business, cases, hechtere netwerken en nieuwe communities, langdurige samenwerking.
Mooi meegenomen
- Snelle toegang tot excellente studenten
- Co-creatie met studenten en professionals uit uw bedrijf
- Input en expertise voor uw business uitdagingen die leiden tot oplossingen
- Langdurige samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen
- Een rode loper van hogescholen naar uw bedrijf
Datum 
27, 28 februari, 1 maart en 4 april
Locatie 
Maritiem Museum / Havenmuseum Rotterdam, Leuvehaven, Rotterdam
Deelnemen & meer informatie 
Aanmelden kan tot 21 februari 2013. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maurice Jansen via T: (010) 448 60 87 of pressurecooker@stc-r.nl
Pressure Cooker Haven en Maritiem wordt georganiseerd door HBO in de Haven in samenwerking met Proeftuin Maritieme Innovatie en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Kamer van Koophandel Rotterdam en omstreken, Havenbedrijf Rotterdam, Mobiel Erfgoed Centrum, het Havenmuseum en Maritiem Museum, Syntens en AXS Logistiek. 

Contact STC: Maurice Jansen MSc 
Senior Manager Innovation, Research & Development