BESTUUR

De Havenvereniging speelt een belangrijke rol in de Rotterdamse haven. De doelstelling is nog steeds actueel: “De vereniging stelt zich ten doel de problemen van de haven van Rotterdam te bestuderen en de kennis van de haven van Rotterdam te bevorderen”. Die doelstelling vraagt om een praktische invulling.

Vanaf 15 mei 2017 heeft Ronald Schinagl, directeur van Van Oord Nederland, de voorzittershamer ter hand genomen.

Het enthousiaste bestuur is zeer actief om interessante bijeenkomsten en excursies te organiseren. We spelen in op actuele thema’s. De 1.700 leden, zowel werkend in de haven, aanstormend talent of vroeger werkzaam, vragen om een afwisselend aanbod. De enorme diversiteit van alle leden maakt de vereniging extra boeiend!

Ronald Schinagl (1962), voorzitter

Ronald begon in 1986 na de TU Delft (Civiele Techniek) aan zijn maritieme carrière bij Van Oord, het welbekende bedrijf met het hoofdkantoor onder aan de Van Brienenoordbrug, dat gespecialiseerd is in bagger-, waterbouw- en offshore-projecten (olie, gas en wind).

Ronald is getrouwd en heeft 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Gedurende zijn carrière heeft hij veel in het buitenland gewerkt. In het Midden-Oosten en Nigeria. Ook heeft hij Amerika en Afrika in zijn portefeuille gehad. Zijn CV telt indrukwekkende baggerprojecten.

In 2016 kwam zijn aandachtsgebied weer dichter bij huis te liggen als Directeur van Van Oord Nederland. Per mei 2017 vertegenwoordigt hij onze mooie haven als voorzitter.

Sanneke van der Kley, vice-voorzitter

Sanneke (1979, 3 kinderen) is na haar studie aan de TU Delft (Transport Infrastructuur en Logistiek) gestart als Project Engineer bij de bouw van Gate terminal (LNG terminal op Maasvlakte 1), waarna ze diverse rollen heeft gehad binnen Vopak op de verschillende terminals in de Rotterdamse haven. Sinds 2015 werkt zij voor Koole terminals, waar zij begon als Business Development en M&A manager. Inmiddels is zij werkzaam als Terminal Manager bij KTM (Pernis).

Steven Jan van Hengel, secretaris

Steven Jan (1983, getrouwd) is na het afronden van zijn Master aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Economics & Business) zijn ‘haven carrière’ begonnen bij Royal Vopak N.V. Na zijn traineeschip aldaar en diverse rollen binnen Finance, Operations en Business Development is Steven Jan begin 2015 overgestapt naar het Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Sindsdien is Steven Jan daar als Sr. Business Manager actief; initieel verantwoordelijk voor alle Shortsea container- en traileractiviteiten binnen de haven. Sinds 2017 is hij nauw betrokken bij de diverse digitaliseringsinitiatieven die het Havenbedrijf onderneemt vanuit zijn huidige rol, die focust op Verladers en Expediteurs.

Paul Aerts, penningmeester

Na zijn studie Commerciële Economie aan de HEAO (nu Avans) startte Paul zijn loopbaan bij ABN AMRO Bank. Gedurende zijn carriére bij ABN AMRO heeft hij in het zakelijke segment diverse functies bekleed in binnen- en buitenland. Vanaf 2000 was hij als relatieverantwoordelijke voor de bank actief in de maritieme sector, met als specialisatie scheepsfinancieringen. Na verantwoordelijk te zijn geweest voor de zeevaartafdeling van Rabobank Shipping (2008 – 2012) is Paul 3 jaar algemeen directeur geweest van Seacontractors, een rederij actief in de offshore sector. Sinds 2016 is hij weer terug in zijn bekende Rotterdamse maritieme omgeving, voor ING Bank als relatie-verantwoordelijke in de sector transport & logistiek, haven en scheepvaart.
Paul is getrouwd en vader van 3 kinderen.

Gerrit Peekstok, commissaris activiteiten

Gerrit Peekstok (1986, getrouwd en twee kinderen) begon in 2007 na zijn studie aan Hogeschool Inholland bij Havenbedrijf Rotterdam N.V. Na verschillende rollen bij het Havenbedrijf te hebben vervuld, stapte hij in 2013 over naar Nederlands Loodswezen B.V. Daar is hij als Manager Marketing & Communicatie onder meer verantwoordelijk voor relatiebeheer, customer service, marketing en communicatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Van 2008 tot 2014 was hij voorzitter van Jong Havenvereniging. Daarnaast is hij onder meer actief in het bestuur van Deltaport Donatiefonds en als columnist van Onze Haven.

Ronald Schinagl

Ronald Schinagl

Voorzitter
Sanneke van der Kley

Sanneke van der Kley

Vice-Voorzitter
Steven Jan van Hengel

Steven Jan van Hengel

Secretaris
Paul Aerts

Paul Aerts

Penningmeester
Gerrit Peekstok

Gerrit Peekstok

Bestuurslid Evenementen