Masterclass Quick Port Scan

Schrijf je snél in via deze link! 

Wil jij exact weten welke partijen in de haven een cruciale rol spelen? Wat het succes bepaalt van onze nummer 1 haven in Europa en hoe we samen werken aan de haven van morgen? Op woendag 22 mei 2019 leer je in één dag van gerenommeerde sprekers alles over de slimme, snelle, veilige en innovatieve toegangspoort tot Europa!

Voor
Nieuwe managers of directieleden in de maritieme en logistieke sector, havengerelateerde overheidsdiensten en onderwijsinstellingen. Maar ook voor professionals in haven en logistiek die in vogelvlucht meer inzicht willen in de werkwijze en ontwikkelingen van de Rotterdamse haven en industrie.

Datum en locatie
Woensdag 22 mei 2019, ontvangst met lunch 11.45 uur, einde 20.00 uur
World Port Center, zaal 17.001, Wilhelminakade 909, 3072 AP Rotterdam

Download hier het programma

Wat zullen deze SPREKERS 22 mei je gaan vertellen ... 
over hoe wij samen inspelen op de steeds snellere veranderingen zodat de Rotterdamse haven zijn rol kan blijven vervullen als belangrijke motor van de Nederlandse economie. 

Rotterdam, meest efficiënte en betrouwbare logistieke hub van Europa
Welke spelers, modaliteiten en elementen zorgen ervoor dat Rotterdam dé slimme, snelle en innovatieve toegangspoort tot Europa is en blijft? Welke onderlinge afhankelijkheden zijn er tussen de partijen onderling? Wat is de rol van de havenautoriteit in dit logistieke proces? Waar liggen de grootste uitdagingen van de Rotterdamse haven om haar positie als nr. 1 haven van Europa te behouden?
Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf Rotterdam NV

"Chemie" in de haven
De haven van Rotterdam heeft een sterk chemisch cluster van circa 40 chemiebedrijven. Onderlinge samenwerking wordt steeds belangrijker element in het behouden van een internationaal rendabel bedrijfsklimaat. Er zijn kansen voor nieuwe en biobased industrie. Wie zijn de grote spelers nu en in de toekomst en welke macro economische ontwikkelingen zien we? Welke drijfveren……………Hoe behouden we deze sector in Rotterdam.
Willemien Terpstra, Vice President, Global TBA and Styrene LyondellBasell

Hoe containers de wereld veranderde
Rob Bagchus, Chief Public Affairs & Public Relations Officer, 
Hutchison Ports ECT Rotterdam

De bijzondere wereld van de Douane
De Douane houdt toezicht op verschillende manieren. Met hulp van slimme computerprogramma’s en technologie maakt de Douane keuzes in wat en hoe er gecontroleerd gaat worden. En dat zo effectief mogelijk door daar te controleren waar de risico’s het grootst zijn. Door gebruik te maken van beschikbare data en gebruik van slimme technologieën zoals geavanceerde scans en camera’s. Kijk goed naar de 'zoekplaatjes' op de scans tijdens deze sessie!
Onno van Elswijk, External Relations Officer Douane/Belastingdienst 

Port community - wat hangt er allemaal rondom die haven?
Paneldiscussie met drie partijen met allemaal hun verbinding en vakkundigheid:
Marten van der Velde, Manager Strategy & Innovation, Portbase
Albert Straatman, directeur Rotterdam Port Promotion Council (RPPC)
Cees Alderliesten, adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs, Deltalinqs

Portbase is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk en heeft een neutrale positie in de havencommunity. Ze beheert het Nederlandse Port Community System en verbindt alle partijen in de logistieke ketens om processen in de havens efficiënter te maken. 

Waar Deltalinqs de gezamenlijke belangen van meer dan 95% van alle logistieke, haven- en industriële bedrijven ín de mainport Rotterdam behartigt voor zo'n 700 aangesloten bedrijven uit 14 verschillende sectoren. Daar zet de RPPC met haar 200 leden  het Rotterdamse collectief van bedrijven wereldwijd op de kaart door voor ladingbelanghebben promotiereizen, beurzen en netwerkbijeenkomsten te organiseren.  

Slepers; publieke functie in een concurrerende markt
Die inmens grote schepen kennen de weg niet in de haven. De slepers wel. Een moordende markt overigens. Daarover vertelt Edwin van der Poel, Commercieel manager KOTUG SMIT TOWAGE (en Jong Haventalent 2015)

De slimste haven
Hoe we met partners-in-crime én de niet lullen maar poetsen mentaliteit voor zorgen dat Rotterdam voorop loopt op het gebied van veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. Waar het Havenbedrijf de lead pakt, en hoe in het innovatie ecosysteem innovators van over de hele wereld wordt uitgenodigd om met ons de haven van de toekomst te co-creëren.
Marjolein Boer, Innovation Manager Havenbedrijf Rotterdam NV

Een goede haven is een veílige haven. Hoe doe je dat?
Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en Gezamenlijke Brandweer hebben heel veel met elkaar te maken, maar het zijn wel twee aparte organisaties zijn die ieder in hun eigen rol acteren. Toezichthouder en vergunningverlener versus industriële incidentbestrijders
Hans Luijmes, Inspecteur Industriële Veiligheid, Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en Arie Kleijwegt, Hoofd Preparatie en Ondersteuning Ledenbedrijven Gezamenlijke Brandweer

Ten slotte ontvangt Havenmeester René de Vries het gezelschap voor de vaartocht met diner op het representatievaartuig van het Havenbedrijf Rotterdam, de Nieuwe Maze.

Lees hier de ervaring van een enthousiaste deelnemer van vorig jaar!

Aanmelding
De kosten voor deelname zijn € 575,-.

Heb je vragen? Of wil je je alvast aanmelden? Neem dan contact op met Katja Wetsteijn van de organisatie: QPS@havenverenigingrotterdam.nl of telefonisch 06 15 - 011 988.

Hart voor de haven
De Quick Port Scan is een initiatief van de Havenvereniging Rotterdam. Deze ‘havenfanclub’ - met zo'n 1.700 leden uit alle havengelederen - stelt zich sinds 1939 ten doel om de kennis van de haven te bevorderen. Dit komt 100% tot uiting in deze unieke masterclass! 
Kun je er toch niet bij zijn op 22 mei? Dan is een (bedrijfs)lidmaatschap ook een mogelijkheid om volop te netwerken tijdens de vele activiteiten

We zien uit naar je komst! 
Havenvereniging Rotterdam

Inschrijven

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit event.

Dit waren de deelnemers aan de Masterclass Quick Port Scan 2018.