LET OP! NOG SLECHTS ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR ...

Van de Brienenoordbrug bij Ridderkerk tot vijf mijl op zee. Dat is een gebied van 45 km lang en 5 km breed. Rivier, havens, wegen, haventerreinen en recreatiegebieden, en in de zomer is er ook toezicht op het Haringvliet, Brielse Meer en de Grevelingen en de 180 jachthavens. Dat is het werkgebied. van de Zeehavenpolitie.

Samen met partners als de Douane en het Havenbedrijf Rotterdam zorgt de zeehavenpolitie voor de veiligheid in de Rotterdamse haven en op de haventerreinen. Het werk richt zich onder meer op nautisch toezicht, milieuhandhaving, bestrijding van criminaliteit, grensbewaking en het afhandelen van incidenten op het water. De Zeehavenpolitie is onderdeel van Politie Nederland, en telt ruim 350 medewerkers.

Dit bedrijfsbezoek omvat een presentatie over de Zeehavenpolitie, een bezichtiging van de meldkamer en, indien beschikbaar, ook één van de schepen. 

Programma
13:15-13:30 Inloop en ID-controle
13:30-13:45 Introductie
13:45-15:30 Splitsing van het gezelschap in drie groepen, die afwisselend de programma-onderdelen volgen: presentatie, scheepsbezoek en meldkamer. 
15:30 Einde programma.

Locatie 
St Jobsweg 6, Rotterdam
Is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Zie onderstaand de mogelijkheden. 

Aanmelden
Inschrijven is mogelijk (eerst inloggen), maar er zijn nog maar enkele plaatste beschikbaar. 
Er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden. Een ieder gaat op eigen gelegenheid naar de locatie, die gemakkelijk is te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer als de watertaxi.

Vergeet niet je ID (en van je eventuele introducé) in te vullen. En mee te nemen!

LET OP.
In verband met de bezichtiging van het schip MOET iedere deelnemer goed ter been zijn.

TRAM vanaf Rotterdam CS:
Neem tram 8 richting Spangen tot halte Sint Jobsweg. Loop na het uitstappen naar links tot het eerste kruispunt. Steek hier de weg over richting de Maas en ga aan het einde naar links. Aan het eind van de straat loop je tegen het gebouw van de Zeehavenpolitie aan.

METRO vanaf Rotterdam CS:
Neem vanaf Centraal Station de metro tot halte Beursplein. Overstappen op de Calandlijn (rode metrolijn) richting Spijkenisse tot halte Coolhaven. Ga de brug over de Pieter de Hoochweg op. Bij de rotonde rechtdoor en ook bij het kruispunt oversteken richting de Maas. Aan het eind van de straat loop je tegen het gebouw van de Zeehavenpolitie aan.

WATERTAXI:
De dichts bijzijnde aanleg-/opstapplaats ligt bij de Mullerpier.Ga bij aankomst rechtsaf. Bij de t-splitsing linksaf, bij de volgende t-splitsing rechtsaf. Aan het eind van de straat loop je tegen het gebouw van de Zeehavenpolitie aan.

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?