HELAAS .... VOLGEBOEKT. Inschrijven niet meer mogelijk.

Voor de rijke Nederlandse maritieme historie gaan we deze keer naar het schilderachtige hart van die oude stad aan de Nieuwe Waterweg ï»¿... Maassluis! In het voormalige stadhuis bevindt zich het  fraaie Nationaal Sleepvaart Museum. Een prachtig en b(l)oeiend instituut aan de oude haven.

We leren hier alles over de geschiedenis en de ontwikkeling van het Nederlandse sleepvaartbedrijf in de meest uitgebreide zin. Dus ook over aanverwante werkzaamheden, zoals hulpverlening ter zee, berging, het duikbedrijf, offshore-werk en de uit de sleepvaart voortgekomen bedrijfstak "zwaar transport" .

Naast een doorlopende expositie zijn er regelmatig wisseltentoonstellingen, waarin bepaalde onderwerpen uit de rijke historie van de sleepvaart uitgebreid worden belicht. De verzameling omvat onder meer foto's, schilderijen, sleepbootmodellen, sleepmateriaal, gereedschappen, bijzondere onderscheidingen, eigendommen van legendarische bemanningen, radiohutten, scheepsbrug en een shipsimulator. Het museum beschikt over een bibliotheek en documentatiecentrum met logboeken, krantenknipsels, foto's, video's, modelbouwtekeningen, filmsysteem en een bezoekersinformatiesysteem.

Programma
Ontvangst is om 13.15 uur in het museum. 
De rondleiding is van 13.30 tot 14.30 uur.
Om 15.00 uur verplaatsen we ons (wandelend) naar de zeesleper de Hudson waarin een vernieuwd oorlogsmuseum is ingericht is en waar een kop koffie wordt geschonken.
Kosten voor deze middag zijn 10 euro per persoon voor toegang museum, de zeesleper en koffie voor zowel leden als introducés. Er rijdt deze keer géén bus
Aanmelden is niet meer mogelijk. Hooguit een e-mail sturen voor de wachtlijst. 

Locatie
Nationaal Sleepvaart Museum
Hoogstraat 1-3
3142 EA Maassluis
Op slechts 10 minuten lopen vanaf het station Maassluis.
Download hier de plattegrond.

 

Graag tot ziens in Maassluis! 

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?