Dit bedrijfsbezoek is helaas volgeboekt. 

Jaaaaaaaarenlang gevestigd in de stad op het Vaste Land, maar sinds 2015 in de nieuwbouw aan de A20, in de vorm van een zeeschip. En de klandizie is er niet minder op geworden. 

Het bedrijf werd in 1916 opgericht door oma Schmidt en zat 99 jaar lang in hartje Rotterdam. Daar groeide het bedrijf uit zijn jasje. Het is één van de grootste en meest bekroonde vishandels van Nederland: 140 medewerkers, verdeeld over zes divisies, leveren ze over de hele wereld ruim 133 vissoorten aan restaurants, hotels, cateringbedrijven, winkels en groothandels, zee-cruise-schepen, jachten en luchthavens.Een familiebedrijf dat zelfs al 30 jaar aan het Koninklijk Huis levert. Het was dan ook een eer dat Koningin Máxima het pand kwam openen. 

Sinds een jaar mogen ze zich zelfs Koninklijke Schmidt Zeevis noemen. Commissaris van de Koning in Zuid Holland Jaap Smit onthulde vorig jaar het kroontje boven het logo bij het nieuwe pand. De Commissaris noemde Schmidt Zeevis een marktleider die maatschappelijk gezien voorop loopt en voor wie duurzaamheid een kernbergrip is. “Deze onderneming is zeer vooraanstaand en – om in maritieme termen te spreken – een parel voor Rotterdam en Zuid-Holland met een uitstraling en bereik dat de Zuid-Hollandse provinciegrenzen ruim overschrijdt. Een begrip in Nederland en ver daarbuiten,” aldus Smit.

En wij gaan met de gepensioneerde leden een kijkje nemen achter de schermen van de spartelverse vis. 

Programma
14.30 uur Ontvangst
Rondleiding
17.00 uurAfronding met visje en glaasje
17.30 uurEinde programma

Aanmelden is niet meer mogelijk!
Kosten 25 euro per persoon, inclusief versnapering. 

Locatie
Matlingeweg 333
3044 EV Rotterdam

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?