VOLGEBOEKT!     En ook helaas is de wachtlijst al te lang.

Tot onze spijt is er zó veel interesse voor deze excursie dat het maximum aantal deelnemers al is bereikt. En die wordt begrensd door het aantal mensen die kunnen plaatsnemen in de bus voor de 'take-off experience'.

Een kijkje achter de schermen van ons lokale doch internationale vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA), in de volksmond nog steeds bekend als Zestienhoven.

Rotterdam en luchtvaart zijn al meer dan een eeuw met elkaar verbonden. Al voor de opening van Rotterdams eerste luchthaven, het vliegveld Waalhaven, voerde Louis Blérot aan het eind van de 19e eeuw ballonvluchten uit boven het centrum van de stad.
In 1920 werd het vliegveld Waalhaven geopend. In de meidagen van 1940 werd daar hevig gevochten en het waren uiteindelijk de Nederlandse strijdkrachten die het vliegveld vernietigden om te voorkomen dat het complex in handen van de Duitsers zou vallen. Herbouw bleek niet mogelijk. Daarom werd het plan uit 1934 voor de bouw van een luchthaven in de polders ten noorden van de stad opnieuw uit de kast gehaald. In augustus 1955 werd toestemming gegeven voor de bouw van een Rotterdamse luchthaven in de kleinste van de twee polders, Zestienhoven. 

In de afgelopen jaren is het aantal passagiers fors gestegen, met als gevolg: nieuwe bestemmingen, meer frequenties en de inzet van meer capaciteit op bepaalde routes. De luchthaven doet er alles aan om 'lawaaibakken' te weren en de inzet van moderne, geluids- en emissie-arme vliegtuigen te stimuleren. Intussen is sinds februari 2010 de naam veranderd in Rotterdam The Hague Airport (RTHA) en zijn de shuttelverbindingen tussen de steden en het vliegveld verbeterd.

Programma
Woensdagmiddag 18 februari zijn we welkom voor een erg leuk programma, inclusief 'opstijgen' vanaf de landingsbaan in de excursiebus.
13.00 uur  verzamelen bij informatiebalie. (ingang Arrivals)
13.15 uur  ontvangst met koffie/thee/frisdrank in zaal Gate ‘72
13.30-15.00 uur  presentatie over het vliegveld en exclusieve rondleiding*
                           achter de schermen door Anita Wadman (Marketing & Communicatie)
15.00-15.30 uur afsluiting in Grandcafé Horizon met koffie en thee.

* Tijdens de rondleiding maken we een rondrit over o.m. het platform, langs de hangaars, de traumahelicopter, het Jetcentre en de brandweerkazerne. Onderweg worden vele aspecten van de luchthaven toegelicht. O.m. het nachtregime, de geluidszone, de aanwijzing, economische belangen voor de regio, de veiligheidsmaatregelen etc.  Onderdeel van de tour is ook een spectaculaire rit over de start-landingsbaan.

Tips!

Iedereen moet officieel door de Douane. Vergeet daarom niet:
- identiteitsbewijs mee te nemen
- GEEN scherpe voorwerpen (schaar, zakmes etc) of vloeistoffen mee te nemen.

Locatie 
Het vliegveld is met openbaar vervoer goed bereikbaar: bus RET lijn 33 (vanaf CS) en airport shuttle lijn 50 (vanaf metro Meijersplein). De Havenvereniging regelt deze keer dus GEEN bus.
Voor wie met de auto komt: RTHA is direct gelegen naast de A13 en er kan geparkeerd worden op P1 of P3 (Gratis, maar iets verder lopen). Dichterbij kost het parkeren € 10,
).

HELAAS IS AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK

Tot onze spijt is er zó veel interesse voor deze excursie dat het maximum aantal deelnemers al is bereikt. En die wordt begrensd door het aantal mensen die kunnen plaatsnemen in de bus voor de 'take-off experience'.

Het bestuur zal zijn best doen om te kijken of deze excursie nog een keer georganiseerd kan worden.

HELAAS IS AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?