Waar de zilte zeelucht wordt vermengd met verse vissen, daar zullen we met de gepensioneerde leden eind augustus neerstrijken.

Jaarlijks wordt in Stellendam meer dan tienduizend ton vis verhandeld, waaronder de bekende Stellendammer garnalen. De visafslag biedt plaats aan vijftig kotters. Stellendam kent een getijde haven, waar grote kotters alleen van twee uur voor tot twee uur na hoog water kunnen binnen varen. Met een rondleiding wordt alles ontdekt over het lossen, sorteren en het verkopen van de vis. 

Programma 
7.00 uur vertrek met de bus vanaf metrostation Slinge naar de visafslag in Stellendam
8.00 uur aankomst
8.00 - 11.00 uur ontvangst in restaurant "De Zeemeeuw".
11.00 - 12.00 terugreis met de bus naar Slinge 

De gids vertelt over het proces van de daadwerkelijke visafslag aan de hand van de 'veilingklok'. U gaat op pad door de visafslag en de omliggende bedrijven, waar u ook in aanraking komt met het verse product 'vis'. En er is een film te zien over het ambacht vissen en het leven aan boord van de schepen. Ter afsluiting wordt u nog een drankje en een versnapering aangeboden in het restaurant.

Kosten
Met dank aan de lustrumcommissie blijven de kosten beperkt tot € 7,50 per lid en € 10,- voor een introducé. Graag aanmelden door in te loggen.

 

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?