Wegens enorme belangstelling is deze excursie al VOLGEBOEKT!

Museum Rotterdam wil een actieve rol spelen om Rotterdam een betere stad te maken door het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam(mers) met elkaar te verbinden.

Dit museum is een centraal verzamelpunt en schatkamer, van en voor de stad, een plaats waar iedereen welkom is die Rotterdam wil leren ontdekken, eren of zijn gedachten wil delen over het verleden, heden en toekomst van de stad. Waarbij het dienstbaar is aan de bewoners. 

Naast traditionele cultuureducatie, heeft Museum Rotterdam nog meer taken, zoals het onderzoeken, bewaren en ontsluiten van het erfgoed van de stad. Daarnaast stelt het museum zijn kennis in dienst van een betere stad. Om een katalysator te zijn en zo verbindingen met en tussen Rotterdammers te leggen

Kom het ontdekken, ná sluitingstijd is het museum open speciaal voor de Havenvereniging. De voormalige locaties van Museum Rotterdam (het Schielandhuis en de Dubbelde Palmboom) zijn gesloten vanwege het beperkte cultuurbudget van de stad Rotterdam. Museum Rotterdam was daarna tijdelijk gevestigd in Las Palmas op de Wilhelminapier.
Nu heeft Museum Rotterdam een vaste locatie in het geheel vernieuwde Timmerhuis aan de Meent in Rotterdam, met de ingang aan de Rodezand.  

Programma donderdag 15 september
16.45 uur verzamelen bij de ontvangst
17.00 - 18.00 uur rondleiding door 2 conservatoren

Aanmelden
Deze activiteit is voor de gepensioneerde leden. 
Er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt één introducé meenemen. 
Er is deze keer geen bus geregeld, dus u dient op eigen gelegenheid naar het museum te komen. 

Locatie
Museum Rotterdam
Rodezand 26
achter het stadhuis, op de Meent
3011 AN Rotterdam

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?