Op een zomerse woensdagmiddag vindt voor onze gepensioneerde leden een excursie naar het Biesboschmuseum in Werkendam plaats.

De Biesbosch is ontstaan na de St. Elisabethsvloed van 1421 en is een ongekende inspiratiebron voor kunstenaars, fotografen en culturele organisaties. Regelmatig staan er in het museum tentoonstellingen en kunt u exposities bekijken van vogels van allerlei pluimage. Het Biesbosch Museum laat vooral zien op welke wijze de mens vanaf die periode tot heden zijn brood in het gebied verdiende en door zijn handelen het uiterlijk van de Biesbosch heeft bepaald. Sinds het ontstaan hebben veranderingen in De Biesbosch plaatsgevonden van open water, via natuur met menselijk gebruik naar cultuurland. Maar de laatste tijd komt ook de omgekeerde richting aan bod: omvorming van cultuurland tot natuur. De recente ontwikkelingen rond het project 'Ruimte voor de Rivier' heeft voor de Biesbosch ingrijpende gevolgen. Land wordt teruggegeven aan het water.

De ontpoldering van de Noordwaard - waar het oude museum staat - is de directe aanleiding voor de ontwikkeling van het Biesbosch MuseumEiland dat we bezoeken. Het moderne gebouw huisvest permanente en tijdelijke exposities. De tijdelijke expositie draagt de naam "Cloud Cuckoo Land" en is van kunstenaar Bob Negryn. De permanente expositie leert ons alles over de Biesbosch. Neem ook een kijkje van bovenaf ....

Het Biesbosch Museum biedt meer dan alleen een museumbezoek. We gaan echt de Biesbosch in, met fluisterboot "Whisper" of "La Silence". Door de geringe diepgang kunnen de boten onder meer door de sloot van Beneden Petrus, een kreek waar andere rondvaartboten niet kunnen komen.

Programma
12:15 uur     Bus gereed Metro Slinge
12:30 uur     Bus vertrekt
13:15/13:30 Aankomst Biesboschmuseum
13:30-15:30 Gelegenheid tot bezoek BiesBoschmuseum.
                    Hier kunt u ook een kopje koffie drinken
15:30-16:45 Boottocht
16: 45/17:00 Bus vertrekt
17:45 uur      Aankomst Metro Slinge,
                     einde programma

Deelname
De kosten voor deze excursie bedragen € 20,- per persoon of introducé
Heeft u een museumjaarkaart? Dan krijgt u €7,50 korting. Graag direct vermelden bij inschrijving. Ook voor de eventuele introducé. Vergeet niet uw museumjaarkaart mee te nemen! Aanmelden door eerst in te loggen via de website.  

Gezien de vaartocht is het van belang dat u goed ter been bent. Rolstoelen kunnen echt niet mee aan boord. 

Locatie
Biesbosch Museum Eiland
Hilweg 2, 4251 MT Werkendam

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?