We hebben 3 finalisten! Eén van hen wordt de nieuwe ambassadeur voor jongeren in de haven. Hij of zij laat het geluid van de haven horen, werkt mee aan het binden van stad en haven en boeit, bindt en behoudt jongeren voor de haven.

Alle potentiële kandidaten zijn flink aan de tand gevoeld door een deskundige jury bestaande uit onder andere (voormalige) Jong Haventalenten en Havenmannen van het Jaar. De jury heeft inmiddels 3 finalisten bekend gemaakt. Nu is het aan ons om te gaan stemmen. Maar op wie? 

Renee Naaktgeboren

Hi! Ik ben Renee Naaktgeboren, 29 jaar en met veel plezier werkzaam bij Damen Shiprepair & Conversion in het hart van de Rotterdamse haven. Als Tender Manager Offshore & Conversion ben ik de verbinding tussen klant, management en overige projectdisciplines. 

Als geboren en getogen Rotterdamse met een voorliefde voor alles wat rijdt en vaart was ik al op jonge leeftijd aangetrokken door de magie van de Rotterdamse haven. In mijn ogen is dit hét bruisende centrum waar logistiek, economie en techniek in Nederland samen komen, en dat alles overgoten met een ‘niet lullen maar poetsen’ sausje.
Ik wil jongeren laten zien hoe divers, uitdagend en stoer het is om in deze sector aan de slag te gaan – en te blijven.
De titel Jong Haven Talent is mij op het lijf geschreven omdat ik me actief inzet voor het versterken van synergie in de haven. Dan heb ik het bijvoorbeeld over het versterken van het netwerk van Young Professionals binnen de haven, het bundelen van verkoopkrachten maar ook over de technische en duurzame innovaties, zoals bijvoorbeeld LNG aangedreven schepen, een schone logistieke verbinding met het achterland en het efficiënter gebruiken van afvalstromen.
Als je een bruisend jaar tegemoet wilt gaan, stem dan op mij!

Lisa Westerhuis

Rotterdam is gebouwd aan de Maas. De rivier en al haar havens zijn onlosmakelijk verbonden met wat Rotterdam is. Maar niet met iedere Rotterdammer. Ik heb hier gestudeerd, ik woon hier en ik werk met de haven. Te weinig van mijn vrienden en vriendinnen delen mijn connectie met de haven, en dat kan anders. Mijn doel als JongHaventalent 2017 is het voor iedere Rotterdammer mogelijk te maken ook die connectie met de haven te voelen en net als ik en vele anderen met passie onderdeel te zijn van het hart van onze stad.

Wie ben ik: Lisa Westerhuis, 25 jaar, geboren in Twente en nu al 6 jaar in Rotterdam! Nuchter, veeleisend, hardwerkend, enthousiast, vrolijk en verantwoordelijk. Afgestudeerd in maritiem en transport recht en werkzaam bij Samskip als Manager Customer Services.

Kevin Tromp

Kevin Tromp (31), na verschillende functies in de haven bij o.a. Jewo Metaal, ECT, Royal Burger Group en S5 Agency World, nu sinds een jaar enthousiast aan de slag bij European Bulk Services als Jr. Sales Manager.

We staan met z’n allen voor een grote uitdaging om te zorgen dat de haven van Rotterdam de grootste, mooiste en slimste haven van Europa blijft. Er is een flinke transitie gaande op het gebied van duurzaamheid, automatisering en natuurlijk verloop (vergrijzing). Dit betekent dat er meer jongeren en young professionals nodig zijn in de haven. Om meer jongeren naar de haven te trekken ga ik actief in gesprek met jongeren en langs bij scholen en opleidingen om te vertellen over alle kansen die de haven van Rotterdam biedt.
Wij, met het jong haventalent voorop, moeten ervoor zorgen dat onze haven toekomstbestendig wordt en blijft! Stem jij voor een toekomstbestendige haven? Kies dan voor: Kevin Tromp als Jong Haventalent 2017/2018.

Stemmen?
Stemmen kan als lid van Jong Havenvereniging door te reageren op de mail die hierover wordt verstuurd. Ben je geen lid? Dan kun je stemmen via een poll op onze facebookpagina.

En hoe nu verder?
Wie er uiteindelijk wint hangt af van het jury-oordeel én de publieksstemmen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de verkiezingsavond op 6 juni, als onderdeel van het Rotterdams Havenevenement. Daarvoor kun je je hier inschrijven

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?