Ga mee met de Meekijkert de haven in! We laten je zien wat er achter de schermen gebeurt in het havengebied.

In de Rotterdamse haven staat veiligheid voorop en worden strenge maatregelen getroffen om een brand aan boord van schepen en bij bedrijven in en om de haven te voorkomen. Maar wat doet de brandweer als er toch een brand uitbreekt? En welke materialen hebben zij nodig om havenwerkers in nood te redden? Ruk op donderdag 20 september met ons mee uit naar kazerne Don Berghuijs en maak kennis met de havenhelden van de Gezamenlijke Brandweer! 

De Gezamenlijke Brandweer is een samenwerkingsverband tussen ongeveer zestig bedrijven in het haven- en industriegebied van Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. Al ruim 20 jaar zet de Gezamenlijke Brandweer zich in voor brandbestrijding en hulpverlening in onze haven. Bij de brandweer op de Vondelingenplaat krijgt de eenheid meerdere meldingen om uit te rukken per dag, maar ook op de kazerne is genoeg te doen. Zo zorgen de brandweerlieden er zelf voor dat alle uitrusting volledig op orde is en worden levensbedreigende situaties op het terrein tot in detail nagebootst ter voorbereiding op het veldwerk. 

Ook aan de slag? 
Tijdens deze JHV Meekijkert krijg je niet alleen een unieke kijk op het dagelijkse leven van de Gezamenlijke Brandweer en hulpverlening in de haven, maar kom ook jij in actie met de praktijkcarrousel. Wil jij zelf ervaren hoe het is om ademlucht te lopen in een rookcontainer of een auto openknippen met hydraulisch redgereedschap? Dan is dit je kans!

Programma
16.00 uur: Ontvangst bij kazerne Don Berghuijs (Butaanweg 251, Rotterdam) 
16.15 uur: Presentatie Gezamelijke Brandweer 
17.00 uur: Praktijk Carrousel 
18.00 uur: (Alcoholvrije) borrel en buffet
19.00 uur: Afsluiting

JHV-ers worden deze middag ook uitgedaagd om de fysieke brandweertest te doen. Zet jij de snelste tijd neer voor het aanleggen van de slangen? 

Aanmelden
Voor deze JHV Meekijkert zijn minder dan 35 plekken beschikbaar, dus wil jij absoluut zeker zijn van deelname? Regel hieronder je inschrijving! 

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?