Havennummer 285Rondleiding Vertrekhal Oranjelijn met koffie van Santas.

Aan de Rotterdamse Lekhaven (in West) staat het voormalige poortgebouw van Thomasen's Havenbedrijf, ontworpen door architectenbureau Brinkman & Van den Broek (1946-1948). Het gebouw vormde onderdeel van een groot loodsencomplex, dat tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw een bealngrijke rol vervulde bij de stukgoedoverslag in het Rotterdamse Vierhavengebied.

Na een liefdevolle renovatie huisvest het voormalige poortgebouw als 'Vertrekhal Oranjelijn' sinds 2007 bedrijven die actief zijn in de food- en de designsector. Zoals dus ook het geurige Santas Koffie. 

De oprichter van Santas had in 1988 maar één doel voor ogen: prachtige, smaakvolle producten maken, in eigen beheer, die zich duidelijk onderscheiden van bestaande merken. Zo groot als zijn passie voor de koffie is, zo groot is zijn afkeer tegen de wegwerpmaatschappij. En tegen de stortvloed aan woorden die alinea na alinea plannen en beterschap beloven maar ondertussen niets doen.

Programma
10.00 - 11.00 uur inloop met koffie/thee en taart in de vroegere wachtruimte voor passagiers
11.00 - 11.30 uur toelichting* over koffie door Santas
11.30 - 12.00 uur rondleiding* door de Vertrekhal door de gids
12.00 uur       einde programma

* als er veel aanmeldingen zijn, wordt de groep in tweeën gesplitst.   

GRATIS maar wél aanmelden

Dit bakkie wordt u aangeboden door Santas, en omdat we jarig zijn gooit de lustrumcommissie er een taartje van Koekela tegenaan. Maar wel graag eerst inloggen en daarna via agenda aanmelden.

Locatie
De Vertrekhal Oranjelijn is ook op eigen gelegenheid perfect bereikbaar. Dicht bij het centrum van Rotterdam en Schiedam, bij de uitvalswegen A20 en A13 met voldoende gratis parkeergelegenheid. Op loopafstand van metro en tram, halte Marconiplein. 
En zelfs de watertaxi stopt vlak bij het gebouw.
Er wordt dus géén bus geregeld.

Benjamin Franklinstraat 501
3029 AC Rotterdam
Havennummer 285

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?