Drugshandel levert onvoorstelbaar veel geld op. Weinig mensen weten welke complexe wereld hierachter schuilgaat. Een wereld die steeds grimmiger en meedogenlozer wordt en zich steeds meer vermengt met de bovenwereld. Tijdens deze lezing hoor je details over deze onderwereld die je anders nooit te weten zou komen.

Conservator Jan Briek begaf zich maandenlang in het hol van de leeuw voor de tentoonstelling 'Dealen met Drugs'. Hij sprak met Douane, Recherche, Zeehavenpolitie, FIOD, het Openbaar Ministerie, gebruikers én (ex)dealers. Hoe kom je aan die mensen? Wat vraag je ze? Hoe win je hun vertrouwen?

In de beslotenheid van cafés, kantoorgebouwen en gevangenissen vertrouwden vele betrokkenen Jan gevoelige informatie, schokkende details en hartverscheurende verhalen toe. Niet al die verhalen konden en mochten in de tentoonstelling gebruikt worden. Vanwege veiligheid. In deze lezing doet Jan toch een klein boekje open.

"In Dealen met Drugs wordt een immens probleem op een knappe wijze inzichtelijk gemaakt. De scenes zijn absoluut levensecht. Het getuigt van lef om de complexe wereld van drugshandel op deze manier te laten zien" - Misdaadjournalist John van den Heuvel

Inspecteur Marco den Dunnen, tevens medeoprichter van de Heilige Boontjes, en de Rotterdamse brigadier Bart Veelers geven aan de hand van videoclips een zeldzaam inkijkje in de Rotterdamse onderwereld. Wat is echt en wat is niet echt in de clips die je ziet? Wat schuilt er voor boodschap achter de schoenen die je soms in smalle steegjes aan kabels ziet hangen? Welke andere geheime codes bestaan er in Tha Docks? Geheimhouding verplicht! Zie hier de 30-seconden video!

13.30 uur toegang tot het Maritiem Museum
14.30 uur welkomstdrankje
15.00 uur lezing
16.00 uur einde lezing en op eigen gelegenheid bezoek museum en tentoonstelling

Voor en na de lezing kan de belevingsexpo worden bezocht.

Inschrijven
De toegang tot de lezing en het vrijblijvende aansluitende bezoek aan het museum alsmede de expositie is € 14.00 voor leden en introducees van de Havenvereniging. (óók als je een Rotterdampas/CJP-pas/Museum jaarkaart/Bankgiro loterij VIP pas of Vriendenpas hebt).

Aan deze belevingsexpo werkten onder meer Douane, Zeehavenpolitie, FIOD, het Openbaar Ministerie, het HARC-team (Hit-And-Run-Cargo) én ex-dealers mee uit de Rotterdamse havenstad. De geadviseerde leeftijd voor deze activiteit is 14+

Beschikbaarheid
Er zijn nog 52 beschikbare plaatsen.

Maritiem Museum
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam Kaart niet beschikbaar

Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?