VOLGEBOEKT!
Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. 

Een kantoorpand verstopt in de duinen, geïntegreerd in het landschap, dichtbij de busines, maar wel in een duurzame, veilige en gezonde omgeving. Dat is het kantoor van BP waar we eind maart te gast zijn. 

Programma
9.00   Verzamelen bij metrostation Slinge
9.15   Vertrek bus
10.00 Ontvangst in het bijzondere kantoorgebouw
          van BP met toelichting over de raffinaderij.
11.00 Rondgang met de bus over de terminal
12.00 Terugkeer met de bus
12.45 Aankomst bij metrostation Slinge 

De raffinaderij verwerkt dagelijks 400.000 vaten aardolie, wat uitkomt op een jaarlijkse productie van 19 miljoen ton. De fabriek produceert uit aardolie een uitgebreid pakket aan eindproducten en halffabricaten, als LPG, euroloodvrij, Ultimate, super plus, diesel, kerosine (vliegtuigbenzine), huisbrandolie, stookolie en grondstoffen voor de petrochemische industrie. De producten worden geleverd aan alle BP servicestations in Nederland, maar ook aan landen zoals Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland, Italië Engeland en de Verenigde Staten. 

BP Raffinaderij is een volcontinu bedrijf met twee locaties, in Europoort en Pernis. Op de Europoort locatie bevindt zich een olieverwerking- en verladingsinstallatie, 390 hectare groot, gelegen aan de 6e Petroleumhaven. Op het tankenpark op de Europoort-locatie staan een honderdtal opslagtanks met een totale opslagcapaciteit van 4,3 miljoen m3. Op deze locatie worden geproduceerde componenten vermengd tot eindproducten. Via de weg, het water, het spoor en pijpleidingen vinden ze hun weg naar depots en tankstations, industrie en scheepvaart. Tevens beschikt de Europoort-locatie over een tiental steigers met in totaal 11 ligplaatsen, geschikt voor zowel zeeschepen als binnenvaartschepen. Zelfs supertankers tot 285.000 ton kunnen op deze locatie ruwe aardolie lossen.

Aanmelden
Deze excursie voor de gepensioneerde  leden is intussen al helemaal VOLGEBOEKT! Bovendien is er een flinke wachtlijst. Kunt u er onverhoopt toch niet bij aanwezig zijn, meldt u zich dan alstublieft af. Telefonisch 0181 - 29 60 30 of per e-mail  info@havenverenigingrotterdam.nl

 De kosten zijn: leden € 7,50  en een introducé € 10,- . 

Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?