Vrijdagmiddag 7 april 2017 zet APMT-II 'de deuren open' voor de gepensioneerde leden van de Havenvereniging (en alle anderen die ook op de middag willen) .

De op 24 april 2015 door Koning Willem Alexander geopende APM Terminals Maasvlakte II is wereldwijd één van de meest geautomatiseerde en duurzaamste in zijn soort. Voor de huidige capaciteit van 2,7 miljoen standaardcontainers (TEU) op jaarbasis is de terminal uitgerust met acht Super Post Panamaxkranen, drie barge/feeder kranen, twee railkranen en 54 automatische stackkranen. De terminal is verbonden met de Betuweroute en APM Terminals beschikt over een railterminal die op termijn acht sporen breed wordt. Voor het vervoer van containers over de terminal staan 62 automatische geleide voertuigen (AGV’s) klaar. De terminal is volledig elektrisch aangedreven, draait op windenergie en is hiermee één van de paradepaardjes van onze haven.

Het drie uur durende programma bestaat uit een presentatie over het bedrijf, een rondleiding door de terminal en gelegenheid om na te praten met een drankje. Wij organiseren voor de gepensioneerde leden een middagsessie. Jong, werkenden en bedrijfsleden volgen het avondprogramma.

Reisschema
12:40 Bus gereed metro slinge
12:50 Bus vertrekt naar Europaweg 910, havennummer 8410, 3199 LC Rotterdam
13:30 Aankomst APMTII, Presentatie/rondleiding/drankje
16:30 Bus vertrekt
17:30 Aankomst Slinge (rekening houdend met filetijd), passagierswissel

Aanmelden voor de middagexcursie is niet meer mogelijk!
Het maximum aantal inschrijven voor de middagsessie is bereikt. Een lid betaalt € 7,50 en een introducé € 10,-. Een factuur volgt automatisch per e-mail.


Locatie
Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
Rotterdam Kaart niet beschikbaar


Nog geen lid?

Nog geen lid van de (Jong) Havenverening Rotterdam maar wil je graag eens kennismaken?