Korte biografie van de bestuursleden van de havenvereniging Rotterdam

Ronald Schinagl (1962), voorzitter
Ronald begon in 1986 na de TU Delft (Civiele Techniek) aan zijn maritieme carrière bij Van Oord, het welbekende bedrijf met het hoofdkantoor onder aan de Van Brienenoordbrug, dat gespecialiseerd is in bagger-, waterbouw- en offshore-projecten (olie, gas en wind). Ronald is getrouwd en heeft 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Gedurende zijn carrière heeft Ronald veel in het buitenland gewerkt. In het Midden-Oosten en Nigeria. Ook heeft hij Amerika en Afrika in zijn portefeuille gehad. Zijn CV telt indrukwekkende baggerprojecten. In 2016 kwam zijn aandachtsgebied weer dichter bij huis te liggen als Directeur van Van Oord Nederland. Per mei 2017 vertegenwoordigt hij onze mooie haven als voorzitter.

Kees Jan Rietveld, commissaris communicatie 
Kees Jan Rietveld, geboren in Rotterdam in 1964, economie gestudeerd, getrouwd en vier kinderen (16, 18, 20 en 22 jaar). Werkervaring: 10 jaar sales en managementfuncties bij General Electric Plastics (Nederland, Engeland, Hong Kong), 4 jaar algemeen directeur GE Capital in Benelux, 6 jaar mede-eigenaar en algemeen directeur VDM-Dataview Groep te Rotterdam. Sinds 2006 eigenaar-oprichter van Buro Rietveld, een marketing communicatie adviesbureau te Rotterdam. Sinds 2009 mede-eigenaar van ImproveDigital, online advertising ecosystem leverancier te Amsterdam, Swogo Ltd (Londen) en Mabin BV (Maatschappij voor Breedband in Nederland.

Sanneke van der Kley, vice-voorzitter
Sanneke (1979, 3 kinderen) is na haar studie aan de TU Delft (Transport Infrastructuur en Logistiek) gestart als Project Engineer bij de bouw van Gate terminal (LNG terminal op Maasvlakte 1), waarna ze diverse rollen heeft gehad binnen Vopak op de verschillende terminals in de Rotterdamse haven. Sinds 2015 werkt zij voor Koole terminals, waar zij begon als Business Development en M&A manager. Inmiddels is zij werkzaam als Terminal Manager bij KTM (Pernis).

Lisette van der Pijlvoorzitter Jong Havenvereniging Rotterdam
In 2013 was ze finalist Jong Haventalent en sinds 2016 is Lisette bestuurslid bij de Jong Havenvereniging. In september 2017 werd Lisette voorzitter van 'Jong'. Ze maakt vanaf september 2017 dan ook deel uit van het Havenvereniging bestuur. In het dagelijks leven houdt Lisette zich vanuit haar eigen bedrijf Port-able bezig met online marketing & social media strategie, advies en workshops in de haven van Rotterdam. Lisette woont met haar partner Tim en #portbaby Sam in Rotterdam.

Robert Tiemansecretaris
Robert (1976) heeft de hogere zeevaartschool Amsterdam afgerond en daarna een Europese kopstudie havenmanagement doorlopen. In 2000 is hij begonnen bij Peterson Havenbedrijf en werkte vier jaar in de Verenigde Staten voor het internationale milieu- en veiligheidsadviesbedrijf 3E Company. In 2006 keerde hij terug naar Nederland om in dienst te treden als secretaris veiligheid en milieu en later de functie van algemeen directeur bij werkgeversorganisatie Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) te bekleden. Sinds 2013 werkt hij bij Deltalinqs als beleidsadviseur voor het domein milieu en is nauw betrokken bij de uitvoeringsagenda van de Havenvisie 2030. Robert woont met zijn vriendin Judith en zoon Floris in Rotterdam.

Paul Aerts, penningmeester
Na zijn studie Commerciële Economie aan de HEAO (nu Avans) startte Paul zijn loopbaan bij ABN AMRO Bank. Gedurende zijn carriére bij ABN AMRO heeft hij in het zakelijke segment diverse functies bekleed in binnen- en buitenland. Vanaf 2000 was hij als relatieverantwoordelijke voor de bank actief in de maritieme sector, met als specialisatie scheepsfinancieringen. Na verantwoordelijk te zijn geweest voor de zeevaartafdeling van Rabobank Shipping (2008 - 2012) is Paul 3 jaar algemeen directeur geweest van Seacontractors, een rederij actief in de offshore sector. Sinds 2016 is hij weer terug in zijn bekende Rotterdamse maritieme omgeving, voor ING Bank als relatie-verantwoordelijke in de sector transport & logistiek, haven en scheepvaart.
Paul is getrouwd en vader van 3 kinderen.

Marco Diepeveen, vice-voorzitter en secretaris Jong Havenvereniging
Als kind van een binnenvaartschipper (1987) is een plek in het bestuur van Jong Havenvereniging eigenlijk heel logisch. Marco is een echte procesverbeteraar en thans werkzaam bij Damen Yacht SeaXplorer op het gebied van geïntegreerde projectplanning. Hiervoor heeft hij onder andere bij Bureau Voorlichting Binnenvaart en de SS Rotterdam gewerkt. Marco is getrouwd, heeft een zoontje en woont in Zwijndrecht. 

Alan Dirks, commisaris activiteiten
Alan, geboren in 1970 in Groningen, heeft scheikundige technologie gestudeerd in Delft. Hij bestudeerde de komst van vloeibaar aardgas naar Rotterdam en was subsidie-adviseur in Utrecht. In 1997 keerde hij terug naar Rotterdam om zich bij het ingenieursbureau van Gemeentewerken toe te leggen op veiligheid. Sinds 2001 werkt hij bij het Havenbedrijf Rotterdam als adviseur en als projectenmanager milieubeleid. Naast zijn functie als commissaris activiteiten is hij actief voor de Wereldhavendagen. Alan is verzot op science fiction en reist graag voor een fotosafari naar Afrika.

Marja Walraven-Behrend, commissaris activiteiten
Marja is opgegroeid in een nautisch gezin. Sinds 1987 werkzaam in het maritieme, van Office Manager bij All Marine vof, tot eigenaar van een project management bureau en sinds 1997 het vaste gezicht van STC B.V. werkzaam als Manager Marketing & Sales en Hoofd Kwaliteit. Al eerder actief bestuurslid geweest van WISTA (Women International Shipping and Transport Association). Marja is geboren in Rotterdam, getrouwd en heeft 2 sportieve zonen. 

 

« Ga terug