Quick Port Scan terugblik

Met ieder jaar weer een overvol programma - er ís nu eenmaal heel veel te vertellen over die 40km bedrijfsacitiviteit - kunnen we ook deze keer weer terug kijken op een geslaagde kennismaking met de haven. Enthousiaste sprekers die vol trots over hun eigen bedrijf en vakgebied vertellen en de deelnemers - uit allerlei maritieme hoeken - kennis laten maken met dat mooie, fascinerende Rotterdamse haven- en industriecomplex (HIC). 

"Mooi om inhoudelijk meer inzicht in de haven en het toekomstbeeld te krijgen". Aldus een enthousiaste deelnemer.

Wederom zijn niet alle onderwerpen aan bod geweest. Maar het concept - nieuwe mensen in de haven kennis laten maken met de breedheid van de Rotterdamse maritieme sector - biedt zo ieder jaar weer een verrassend en nieuw programma. Met enkele vaste sprekers, zoals Onno van Elswijk van de Douane en Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf Rotterdam, terugkerende onderwerpen en nieuwe aspecten. Van containers en innovatie, naar brandbestrijding en de slepers, maar het ging ook over chemie en energietransitie, achterland en Brexit.

"Veel aspecten van de haven leren kennen in een paar uur!"

Dit was de kennismaking. De verdieping vindt een ieder terug in de bedrijfsbezoeken en lezingen die de (Jong)Havenvereniging Rotterdam door het jaar heen organiseert.

Bekijk het fotoalbum linksonder op de homepage van de website

Deelnemers en sprekers van 2019.

« Naar overzicht