Vacature: communicatieve duizendpoot

Zelfstandige (ZZP) adviseur communicatie / eventmanager (parttime)

Rotterdam is de grootste haven van Europa. De Havenvereniging Rotterdam is al 80 jaar dé ontmoetingsplek voor professionals en particulieren met hart voor de haven. Ieder jaar wordt er met zorg een afwisselend jaarprogramma samengesteld voor de 1.700 leden. De Havenvereniging Rotterdam zoekt een enthousiaste ZZP-er die op betaalde basis (tegen een vriendelijk verenigingstarief) een belangrijke rol zal vervullen binnen het bestuur van de vereniging.

De persoon die wij zoeken is een enthousiaste en ondernemende collega die uitblinkt als netwerker, ‘communicator’ én organisator. Een teamplayer, die oog heeft voor de belangen van stakeholders. Je bent de primaire contactpersoon voor het EIC (Educatief Informatie Centrum in Rozenburg), de instantie die de financiële administratie verricht. Tevens ben je volwaardige aanvulling op het bestuur, dat circa iedere zes weken vergadert en bestaat uit havenambassadeurs vanuit verschillende ondernemingen (zoals Van Oord, STC Training & Consultancy en Port of Rotterdam).

Voor de circa 20 evenementen die de bestuursleden jaarlijks organiseren, waarvan 3 signature events (Quick Port Scan in mei, de College Tour en de Dag van de Haven in december) ben jij het aanspreekpunt. Je maakt content voor artikelen voor de website en nieuwsbrieven. Je bent medeverantwoordelijk voor het bedenken en neerzetten van succesvolle bijeenkomsten zoals de jaarlijkse Quick Port Scan, Havenevenement en Dag van de Haven, samen met diverse vrijwillige bestuursleden.

Taken & verantwoordelijkheden

• Bijdragen aan (online) communicatiestrategie in overleg met Commissie Communicatie
  • Pro-actief handelen om de communicatiedoelstellingen te behalen rond imago en zichtbaarheid; aantal deelnemers per activiteit, inzet van diverse communicatiemiddelen.
  • Contentmanagement: content schrijven, actualiseren en plaatsen op website (Wordpress).
  • Communicatie rond de activiteiten (ca 20 per jaar).
  • Eventmanagement: coördinatie/aansturing van bureaus en andere freelancers
  • Verspreiding berichtgeving via social media: bedenken, plannen en inzetten
  • Verrichten van (praktische) eventwerkzaamheden, zoals het draaiboeken maken, e-mail bijhouden, deelnemerslijsten samenstellen, uitnodigingen versturen, ledenbeheer naar aanleiding van mailings (verwerken bounces).

• Je hebt een netwerk in de Rotterdamse haven.
  • Je werkt accuraat, hebt organisatietalent, kennis van Microsoft Office programma’s (Excel, Word, Powerpoint), toont initiatief, bent resultaatgericht, stressbestendig en beschikt over een goede Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheid.
  • Je hebt een dienstverlenende houding.
  • Je kunt (zakelijk) omgaan met allerlei soorten mensen op verschillende niveaus en leeftijden, maar ook van diverse soorten type organisaties.
  • Affiniteit met evenementen, de haven van Rotterdam en de stad Rotterdam is gewenst.
  • Je bent communicatief heel sterk, netwerker in hart en nieren.
  • HBO werk- en denkniveau.
  • Affiniteit met de haven- en logistieke sector is noodzakelijk.
  • Je wilt zitting nemen in het bestuursoverleg voor updates en nieuwe activiteiten.
  • Je hebt ervaring met Wordpress en (eventueel) met het software systeem CASH
  • Beschikbaar voor circa 20 á 30 uur per maand.

Wie zijn wij?

Een aantal prominenten uit het havenbedrijfsleven richten in 1939 de Havenvereniging Rotterdam op. De destijds geformuleerde doelstelling om “problemen van de haven te bestuderen en kennis van de haven te bevorderen” is ook nu leidend in het beleid van de vereniging. Nu, 80 jaar later, zijn er samen met Jong Havenvereniging, circa 1.700 actieve leden. Hun actieve deelname aan het brede scala aan activiteiten, lezingen, seminars, bedrijfsbezoeken en de jaarlijkse Dag van de Haven tonen dat de Havenvereniging springlevend en actueel is. Meer informatie: https://www.havenverenigingrotterdam.nl/

Maak jij je sterk voor het grootste havennetwerk?

Voor meer informatie, neem voor contact op met Robert Tieman – secretaris Havenvereniging Rotterdam, e-mail: info@havenverenigingrotterdam.nl, tel: 0611 – 69 67 56 en stuur voor 31 maart 2019 je CV met een creatieve motivatie, waarin je vertelt wie je bent en waarom jij dé kandidaat bent die wij zoeken.

Of download hier de PDF

« Naar overzicht